Vámpírnaplók 4. évad: Klaus az elpusztíthatatlan

2012-10-13 15:03:00 - Emci

A sorozat forgott tovább, s lávaként hömpölygött tovább és a sok önfeláldozástól már megcsömörleni sem volt időnk. De vajon ki lesz Mystic Falls-ban az uralkodó? Minden marad, ahogy volt, vagy új időszámítás kezdődik?

 

Folytatódott kedvenc naplopóink huzavonája, ki az életben maradásért, ki pedig mások életéért küzdött teljes erőbedobással. Hát persze, nem is lehetett volna másként, és a nagy feleszmélések korszakát élhettük át. Teljes részletességgel nem térek ki a cselekményre, de Kluas nagy, mindent elsöprő visszatérése és haragja mellett nem tudok elmenni figyelem nélkül. Míg az is példaértékű, ahogy Damon vérig sértődött, amiért imádott Elenája belépett a vámpírok díszes társaságába.

 

 

Míg a vámpírtestvérek azon dünnyögtek, hogy miért… miért, aközben a város „vámpírellenes ligája” új vezetőt kapott, aki a fejébe vette, hogy Mystic Falls-t egyszer és mindenkorra megtisztítja a várszomjas vámpíroktól. Azonban sokat akart a szarka, és mégsem bírta a farka. De ne is ragadjunk le ennél, mert kedvenceink továbbra is bizakodóan tekintenek a jövő felé.

 

 

Pedig történt itt még egy s más. Itt van például az elrabolt Caroline, aki majdnem bedőlt a Tyler testébe bújt Klausnak. Erről pedig senki sem kérdezte meg Tylert. És Rebekah átvitt értelemben a kishitűségének az áldozata lett. Volt, ami volt, Bonnie-nak megint óriási pillanatai voltak, de ha szabad azt írnom, az új évad eseményei még el sem kezdődtek, mert ez az első epizód csak lezárta az előző szezont, és Elena plusz Stefan nem ülhetnek sokáig olyan nagy egyetértésben ott fenn a ház tetején.

 

 

Nem voltam teljes mértékig elégedett ezzel a folytatással. Részben érezhettük, hogy Klaustól nem szabadulhatunk és a városiak sem hagyják annyiban a dolgot. Elena átváltozása túlságosan finomkodó és visszafogott lett, még akkor is, ha a lelke megragadt egy bizonyos síkon, vagy mi a szösz. Bonnie-ról sem tudnak már több bőrt lenyűzni, mert már szinte semmije sem maradt, amit a továbbiakban fel tudna ajánlani az ősi boszorkányoknak, mert a sok alkudozásban már mindenét elvesztette.  A főbb szereplők között szinte alig akad már valódi ember: Jeremy, ő már így is szellemeket lát, Matt a nagy túlélő és dr. Fell, az aki az előző szezon nagy talánya volt. És ott van még Caroline, illetve Tyler édesanyja is. Vajon ők meddig húzzák még emberbőrben? És mi lesz a negyedik évad nagy konfliktusa? Talán az, hogy Elena, hogyan barátkozik meg a teljes átalakulás következményeivel és a további hozományával, vagyis a vérszomjjal. A hogyan továbbot, a jövő héten megtudhatjuk.

 

Kommentek száma: 0Címkék: elemző, the vampire diaries, nina dobrev, ian somerhalder, the cw, vámpírnaplók, paul wesley, michael trevino, matthew davis, katerina graham, steven r. mcqueen, joseph morgan, zach roering, candice accola, vámpírnaplók elemző

Kommentek

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RSS

Sorozat Planet közösség

Akár a szerkesztőket is követheted Twitteren!
Emci LacoCola90

Planéta videó

Az év mondása

„A televízióban többek között az a jó, hogy sokkal összetettebb történeteket lehet elmesélni, mint egy filmben.” - Bryan Fuller

Kapcsolat

Érdekeset láttál vagy hallottál? Valami érdekel, és nem írtunk róla? Ha bármi kérdésed vagy kérésed van, nyugodtan keress meg bennünket a sorozatplanet@gmail.com címen!

Hirdetés