Vámpírnaplók 4. évad: a 20. rész - The Originals

2013-04-26 19:43:00 - Emci

Sokáig fogják Mystic Fallsban azt a napot emlegetni, amikor Hayley kimondta a száján New Orleans városának a nevét…

 

Valószínűleg Katherine is imába fogja azt a pillanatot foglalni, amikor összebratyizott Hayleyvel, a vérfarkaslánnyal. Legalábbis arra számított, hogyha rászabadítja a lányt Klausra, akkor az elhúzza a csíkot a városból. Csakhogy a szerelmes Katherine valószínűsített terve nyomán nemcsak Klaus, de szerelme, Elijah távozását is elérte, ami viszont nem volt benne az ő elképzelésében.

A Vámpírnaplók legújabb epizódját mi is sokáig fogjuk emlegetni, mert egy izgalmas, lehetőségekkel teli testvérsorozat indulásának lehettünk tanúi, aminek főszereplője nem más, mint Klaus (Joseph Morgan) és testvérei, vagyis az ősi klán még életben lévő tagjai. A The Originals című részben mindenki megdöbbent a már említett Mystic Fallsban, mert váratlanul érte őket Klaus távozása. Természetesen hozzá kell tegyük, Klaus, ez a vérlázító, jól kitalált eredeti figura, mindig is a SorozatPlanet egyik kedvenc karaktere volt, így mi is roppant örültünk egy olyan epizódnak (és most már egy új szériának is), aminek ő áll a középpontjában.

 

 

Klaus az utóbbi időben nem állt a helyzet magaslatán, mert nem az elképzelései szerint alakultak a dolgai Caroline-nal, akinek a szívét eddig sehogy sem tudta elrabolni, és Silas is túl nagy falatnak bizonyult a számára. Így pont kapóra jött neki Hayley tippje, miszerint imádott városában, New Orleansban egy boszorkány ellene szervezkedik. Klaus meg sem állt kedvenc városáig, és amit ott tapasztalt, az nem volt igazán ínyére való. A várost egykori mentorálltjára, Marcelre bízta, aki azóta kiskirállyá nőtte ki magát ezen a helyen. Klausra rátörtek az emlékek és az indulatok, mert egykori barátja csírájában fojtotta el a boszorkánykérdést, megfosztva ezzel Klaust attól, hogy beszéljen az ellene szövetkező boszorkánnyal.

 

 

Marcel mindent elért, amit egykoron Klaus magának akart, és pont jókor a képbe került egy másik erős Mikaelson, hogy segítse testvérét.

Szó szerint berobbant New Orleansba Elijah, mert teljes vállszélességgel támogatni kívánja öccsét, ugyanis most itt a lehetőség, megerősíthetik a családjukat.

Egy váratlan fordulattal Klaus is jóváhagyta testvére új ambícióit, ezzel elindult egy újabb vámpíros kaland egy olyan környezetben, ahol a vérszívók tucatjai élhetnek a nagyfényben gondtalanul, kihasználva a hely szabta előnyöket, és a gyanútlan turisták özönlését…

 

 

Egész tűrhető indokot találtak ki az Ősi vámpírok kivonulására Mystic Fallsból, így legalább a Salvatore fiúk nyugodtan tudnak majd koncentrálni Elenára, aki elég kemény diónak bizonyul az embersége nélkül, s nem beszélve Silasről, akiről ebben a részben egy szónyi említést sem kaptunk. Elég érdekes lesz a Vámpírnaplók Klaus nélkül, de biztosak lehetünk abban, jön ő még vissza ebbe a történetbe. Előrevetítve, ha hozza a nézettséget a The Originals, akkor jól meg fog egymás mellett férni a két produkció, melyek erős támaszai lehetnek egymásnak. Ha még jobban előre tekintünk, akkor az Originalsban is sok lehetőség rejlik, talán még több is, mint a Vámpírnaplókban, ahol valljuk be őszintén, Klaus több, mint érdekes színfoltja volt a történetnek és a cselekményeknek. Elijahnak is mindig észbontó jelenetei voltak, ha ők ketten összefognak, abból csak még jobb, még véresebb dolgok születhetnek. Kíváncsian várjuk mind a két sorozat fejleményeit.

 

Kommentek száma: 0Címkék: kritika, elemző, cw, the vampire diaries, pilot, the cw, vámpírnaplók, spin-off, joseph morgan, phoebe tonkin, claire holt, daniel gillies, vámpírnaplók elemző, the originals, daniella pineda, charles michael davis, originals, the vampire diaries spin-off, vámpírnaplók 4x20

Kommentek

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RSS

Sorozat Planet közösség

Akár a szerkesztőket is követheted Twitteren!
Emci LacoCola90

Planéta videó

Az év mondása

„A televízióban többek között az a jó, hogy sokkal összetettebb történeteket lehet elmesélni, mint egy filmben.” - Bryan Fuller

Kapcsolat

Érdekeset láttál vagy hallottál? Valami érdekel, és nem írtunk róla? Ha bármi kérdésed vagy kérésed van, nyugodtan keress meg bennünket a sorozatplanet@gmail.com címen!

Hirdetés