Kedves látogató! Az utóbbi pár hónapban a Web 4 blogok működését, frissülését, aktualitását figyelve láttuk, hogy az oldalon történő aktivitás egyre kisebb, így szomorúan bár, de úgy döntöttünk, hogy nem üzemeltetjük tovább. Részletek itt.

Dexter 7. évad: Dexter visszatért

2012-10-01 18:13:00 - Emci

Az ősz egyik tagadhatatlan fénypontja drága Dexterünk visszatérése, és azok a pillanatok, amikor fény derülnek turpisságaira, és az ahogy ezeket elsimítja.

 

A sorozat rajongóinak nem kell taglalni azt, hogyan zárult az előző szezon és azt sem, hogy mire voltunk a legjobban kíváncsiak. Azonban, akik nincsenek tisztában a történtekkel, nos őket sem hagyhatjuk pőrén. Ezt kiküszöbölvén annyit mégis elárulunk, hogy főhősünk, aki a vértől és a rosszfiúk megleckéztetésétől érzi jól magát, egy hosszadalmas ügy végére akart pontot tenni (ahogyan csak ő szokott), de számításába mérföldes nagyságú hiba csúszott. Lebukott testvére, Deb előtt, akiben az átélt sokkoló látvány, legbelül egy hatalmas futótüzet indított el, melynek hatására testvéri és főnöki énje egyszerre kezdett el viaskodni benne.

 

 

A helyzetet nemcsak a tudatosult felismerés súlyosbította, de Debrának az eléje tárult látványt már egyszer személyesen is át kellett élnie – egy asztalon fekve, lefóliázva, magatehetetlenül várta végzetét, s ehhez Dexternek is sok köze volt. Ebből lett aztán a komplikáció, mert Debrát sehogy sem hagyták nyugodni gondolatai. Kezdetben már minden egészen jól alakult, azonban főhősünk újra hibázott és az események lendültek tovább, s már a Sötét Utast sem hagyták békén a múltbéli történések. És a szálak bonyolódtak tovább és tovább…

 

 

Nagyon élvezetesre sikerült összehozni a Showtime legmenőbb sorozatgyilkosának legújabb évados folytatását. Kiváltképp azért, mert a feleszmélések után nem hagyták ülepedni a sztorit egy percre sem, sőt újabb lehetőséget kapott a főszereplő karakter arra, hogy visszabillentse magát a rendes kerékvágásba, oda, ahol a legjobban érzi magát. Azonban a külvilág most is, sőt most csak igazán tett neki keresztbe és egy újabb személyes ellenséget (ha jobban belegondolunk nem is egyet) sikerült összehoznia magának. A shownak mennie kell tovább, de annyi talányt és készt tény tártak elénk, hogy még meg sem oldottuk az egyiket, de már egy másik szál kötötte le a figyelmünket. Zseniálisan próbálták elterelni a figyelmünket a valós problémáról, de Dexter Morgannek erre is lesz gondja. Kifejezetten izgalmas volt az első epizód, és a befejezése pedig, ahogy várható volt, eldurvult. 

 

 

Azt már tudjuk nagyjából, hogy mire számíthatunk még az évadban, no de a következő lépést, hogyan fogja megoldani jó Dexterünk? Debra letagadhatatlan, kész tények elé állította és még ott van a dörzsölt nagyfőnök is, aki egy fontos bizonyítékkal mászkálgat az irodában. Figyelmetlenség, összeszedetlenség, Dexter mindezt helyre tudja hozni? Hogyan fog magyarázatot adni? Debra az útjába lesz, vagy lefegyverzi valamilyen úton-módon? Tömérdek kérdést vet fel megint ez a dráma, vajon mi lesz a frappáns megoldás? A jövő hétig megint tűkön ülhetünk, Dexternek már túl sok van a lajstromán és sorozatos figyelmetlensége végzetes hiba lehet a számára. Te jó ég, hiszen még csak most kezdődött a szezon! Mit tartogat még nekünk a Showtime, milyen meglepetéseket?

 

Kommentek száma: 0Címkék: dexter, michael c. hall, elemző, showtime, sorozatgyilkos, yvonne strahovski, jennifer carpenter, lauren vélez, james remar, desmond harrington, c.s. lee, david zayas

Kommentek

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RSS

Sorozat Planet közösség

Akár a szerkesztőket is követheted Twitteren!
Emci LacoCola90

Planéta videó

Az év mondása

„A televízióban többek között az a jó, hogy sokkal összetettebb történeteket lehet elmesélni, mint egy filmben.” - Bryan Fuller

Kapcsolat

Érdekeset láttál vagy hallottál? Valami érdekel, és nem írtunk róla? Ha bármi kérdésed vagy kérésed van, nyugodtan keress meg bennünket a sorozatplanet@gmail.com címen!

Hirdetés